Regionální potraviny a výrobky získaly prestižní označení. I ty z Prostějovska

Regionální potraviny a výrobky získaly prestižní označení. I ty z Prostějovska
Foto olkraj.cz
Další fotky: 
Regionální potraviny a výrobky získaly prestižní označení. I ty z Prostějovska

Jablka z Určic, pečený králík ze Seloutek nebo čerstvá smetana ze Štětovic. To je jen zlomek produktů, které uspěly v krajské soutěži Regionální potravina Olomouckého kraje. Slavnostní předání certifikátů se uskutečnilo ve čtvrtek 29. září v rámci festivalu gastronomie a nápojů Olima během podzimní etapy výstavy Flora Olomouc. Kromě toho se udělovala i značka Výrobek OK.

Značku Regionální potravina v krajské soutěži získalo celkem devět producentů, ocenění Výrobek Olomouckého kraje s právem označení „Výrobek OK ®“ pak směřovalo k patnácti výrobkům. „Značka Regionální potravina upozorňuje zákazníka při nákupu hned na dvě důležité věci – jednak jde o kvalitní výrobek a pak také o produkt, který pochází přímo z našeho regionu. Jsem proto velmi rád, že se počet kvalitních potravin našich regionálních producentů neustále rozšiřuje,“ uvedl Jan Šafařík, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, územního plánování a rozvoje venkova.

 

Ocenění výrobci v soutěži Regionální potravina Olomouckého kraje z Prostějovska:

Kategorie Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Pečený králík Agrolapin s.r.o., Seloutky

 

Kategorie Mléčné výrobky ostatní

Pasterovaná čerstvá smetana Ing. Zlata Ronzová Mádrová Zlatá farma, Štětovice

 

Vítězné výrobky značky Výrobek OK® 2022 z Prostějovska:

Kategorie Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

Králičí klobása Agrolapin s.r.o.

 

Kategorie Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Jablka čerstvá Janagored Hospodářské družstvo Určice, družstvo. (red)

Poslat nový komentář