kapusta

Je dietní, snižuje cholesterol, čistí cévy. Dejte si růžičkovou kapustu

Ilustrační foto pixabay.com

Růžičková kapusta je zdravá, dietní a chutná zelenina, která je často opomíjená. Obsahuje vitamíny C, A, B, E a K. Z minerálních látek hlavně draslík, fosfor, hořčík, vápník, síru, železo a selen. Dále je v ní kyselina listová, vláknina a 85 % vody. Pravidelná konzumace kapusty a pití její šťávy snižuje hladinu cholesterolu, čistí cévy, zmírňuje pálení žáhy, upravuje činnost štítné žlázy a působí proti stresu.

Kapusta navíc prospívá pleti i vlasům, povzbuzuje střevní peristaltiku a preventivně působí proti rakovině tlustého střeva. Šťáva ředěná vodou povzbuzuje látkovou výměnu, zrychluje metabolismus, čistí tělo, rozpouští tuky, dodává živiny při dietě a posiluje imunitu.

Příprava růžičkové kasty je rychlá a syrová se dá přidávat do salátů, hodí se do polévek nebo na zapékání.

 

Detox a dieta. Čerstvá šťáva z kapusty