kuchař

Lukáše Velšmída bedna v Bocuse d’Or Czech minula. Vítězem ale je!

Foto FB

Jak PvNovinky informovaly, šéfkuchař z Běleckého Mlýna Lukáš Velšmíd se probojoval mezí desítku finalistů prestižní soutěže  Bocuse d’Or Czech. To se konalo ve dnech 4. až 6. května. Do první trojky se sice nedostal, pro své příznivce ale vítězem je!

Během 5 hodin a 35 minut musel kompletně připravit dva teplé pokrmy. Povinnou součástí prvního pokrmu, servírovaného na velkém podnosu, byl králičí hřbet a králičí stehno. V druhém jídle, definovaném jako „Jarní talíř“, nesměly chybět brambory a česnek konkrétních předem vyjmenovaných odrůd. Vzorky pokrmů posuzovala renomovaná porota mistrů šéfkuchařů, mezi kterými nechyběli ani Filip Sajler a Zdeněk Polreich.

Vítězství skončilo v Praze – titul si domů spolu se svým týmem odvezl Dominik Unčovský, který od loňského roku ambasadorem makro akademie.