liči

Liči. Sladké a zdravé exotické ovoce vám zkrášlí obývák

Ilustrační foto pixabay.com

Malé ovoce s tvrdou slupkou a sladkou chutí, které je plné živin a vitaminů. Možná jste ho doposud v obchodech přehlíželi. Podle nás ale rozhodně stojí za vyzkoušení! Liči má vynikající sladkou chuť, díky které se používá do hlavních jídel, dezertů, marmelád a sirupů.

Liči se pěstuje především v Číně, Indii, Vietnamu, Taiwanu a dalších subtropických oblastech. Zde se i hojně využívá v kuchyni, ať už při přípravě hlavních jídel nebo dezertů. Malé oválné ovoce má červenou, tvrdou slupku, která je hrubá, téměř až pichlavá. Po jejím oloupání (jde to velmi lehce) se dostanete k bílé až jemně nažloutlé dužině, která na první ochutnání zaujme svou šťavnatostí. Uprostřed plodu je pak hnědé, nejedlé semeno.