Prostřeno

Ondřej Provazník Prostřeno nevyhrál

ilustrační foto

Pět lidí, pět dní a šedesát tisíc pro nejlepšího hostitele týdne. Zábavná gastronomická show PROSTŘENO! frčí na Primě už patnáctým rokem. Pořad několikrát zavítal i do našeho regionu, v uplynulém týdnu pak do Středočeského kraje a Prahy. Právě tam již několik let žije Ondřej Provazník, který velkou část dětství mládí prožil v Prostějově. 

V současné době se živí jako zpěvák a vystupuje s orchestrem Felixe Slováčka, kterého si do pořadu pozval jako hosta.

Hostům nabídl paštiku z kuřecích jater s bagetkou, hovězí vývar se šunkovými knedlíčky, pečené kachní stehno s červeným skořicovo – jablečným zelím a lokše a jako zákusek jablečný štrůdl s medem ořechy. Nakonec obsadil až třetí místo. (ber)

Vaříte rádi? Prostřeno hledá další hvězdy z Olomouckého kraje

ilustrační foto plakát

Kdo přijde na večeři? Pět lidí, pět dní a sedmdesát tisíc pro nejlepšího hostitele týdne. Zábavnou gastronomickou show Prostřeno vysílá TV Prima již sedmým rokem. A teď hledá kuchaře a kuchařky z našeho kraje. Přihlásíte se?

„Máte-li čas v termínu od 26. února do 2. března a chcete vyhrát sedmdesát tisíc, kontaktujte nás na telefonním čísle 775 075 387,“ láká Prima.

Tak co, půjdete do toho? (red)

 

Prostřeno zavítá do Olomouckého kraje. Již dnes!

Foto FTV Prima

Prostřeno! zavítá do Olomouckého kraje, kde se u prostřeného stolu sejde netradiční sestava – čtyři muži a jediná žena. Bohužel, v letošním roce se na pomyslném startu kuchařské show neobjeví nikdo z Prostějovska. Přesto bude stát sledování pořadu za to. 

Ti všichni si myslí na hlavní výhru šedesát tisíc korun. A dalších třicet tisíc mohou získat díky sympatiím diváků, kteří navíc udělí i řád Zlaté vařečky. Jak se bude jediná dáma mezi muži cítit? Olomouckou partu spojuje několik věcí: pánové jsou samí vášniví rybáři, možná si jednou zajdou společně i na ryby. Ryby ale v menu kupodivu nejsou, zato hub se nikdo nebojí. Úkolem týdne je červená řepa, zadání se bude ve finále docela řešit. Pořádně pohádat se však Moraváci nestihnou, i když soutěživí jsou a zejména podnikatel Jirka je pěkný „šťoural“.

Vaříte rádi? Prostřeno hledá další hvězdy z Olomouckého kraje!

ilustrační foto

Kdo přijde na večeři? Pět lidí, pět dní a devadesát tisíc pro nejlepšího hostitele týdne. Zábavnou gastronomickou show Prostřeno vysílá TV Prima již šestým rokem. A teď hledá kuchaře a kuchařky z našeho kraje. Přihlásíte se?

„Máte-li čas v termínu od 28. srpna do 1. září a chcete vyhrát devadesát tisíc, kontaktujte nás na tel. čísle 775 075 387,“ láká Prima.

Tak co, půjdete do toho? (red)

 

Vítězky Prostřena jsou dvě!

Foto FTV Prima

Včerejším dnem skončila série Prostřeno z Olomouckého kraje. Vítězky jsou hned dvě, obě získaly 30 bodů.

Po 30 tisících si nakonec odnesly Jana z Prostějova a Veronika ze Šumperka. (red)

Prostřeno, den pátý. Vaří Veronika

Foto FTV Prima

Ve včerejším Prostřeno byla hostitelkou servírka Renata Seidlová z Prostějova. Jídlo jí soutěžící pochválili, chování ale neodpustili. Po emotivním výstupu jí nakonec dali pouhých 20 bodů.

A konečně v pátek se u plotny představí nejmladší z olomoucké skupiny Veronika (19). Mezi její koníčky patří turistika, jízda na kole, sledování filmů a spaní. Ráda tráví volný čas s přáteli. Ve finále stejně jako ostatní hostitelka s napětím očekává, zda na večeři dorazí Renata. Včera to u ní skončilo neslavně a Renata s dobrou náladou samozřejmě nepřijde. Odmítá komunikovat s Janou i Drahuškou, je přesvědčená, že ty dvě se jí dotkly nejvíce. Finále se nese v podivné atmosféře, Jarda se snaží znepřátelené tábory udobřit. Podaří se mu to?

Prostřeno, den čtvrtý. Vaří Renata

Foto FTV Prima

Ve včerejším Prostřeno byla hostitelkou Drahoslava (64) z Němčic nad Hanou. Vyvařila si 27 bodů. Dnes se k plotně postaví servírka Renata Seidlová z Prostějova.

Žije s manželem Miroslavem, který má z předešlého vztahu dceru Kristýnu. Čtvrtá hostitelka návštěvu nepozve k sobě domů, protože tam probíhá rekonstrukce. Soupeře ale vybídne, aby se k ní domů zašli podívat. Když se soupeři vrátí, jsou zaražení z toho, co viděli. Podmínky, v jakých Renata žije, se jim nezdají dostatečné. Když se snaží o problému mluvit, narazí na odpor hostitelky. Kritika od soupeřů přijde Renatě přehnaná, považuje ji za osobní útok a hádky na sebe nenechají dlouho čekat.

Prostřeno, den třetí. Vaří němčická Drahoslava

Foto FTV Prima

Ve včerejším Prostřeno se svým kuchařskýma hostitelským umem blýskl jediný muž, Jaroslav Machač (47) z Olomouce. I když ho dámy svlékly "do trenek", dostal od nich pouhých 26 bodů. Dnes nahlédneme do kuchyně paní Drahoslavy (64) z Němčic nad Hanou.

Vyučila se jako dámská krejčová, po revoluci začala podnikat v oděvnictví, pak se rozvedla, odjela do USA, kde pracovala jako uklízečka, hospodyně, také šila, našla si klientelu, ale musela se vrátit, aby se postarala o svou nemocnou maminku. Drahuška připraví menu zvláštních názvů a chutí. Hosté si lámou hlavu třeba nad tím, co je to švejžužu nebo co si mají představit pod předkrmem „sloní žrádlo“.

Jana vařila za více bodů!, píše čtenář Oldřich Lošťák

Foto z FTV Prima Oldřich Lošťák

"Prostějovské" Prostřeno působí mezi obyvateli Prostějova rozruch. Reakci nám do redakce zaslal i čtenář a komentátor fotbalových zápasů TJ Haná, dopisovatel Oldřich Lošťák.

"Sledoval jsem zábavný pořad o vaření Prostřeno, fandil Janě Pečinkové a udělal z televize několik fotografií. Fandím ji jako favoritce a myslím, že uvařila za víc bodů. Nu, a noční jízda limuzínou, ta přece nemá chybu, říká jeden z výherců jízd s limuzínou Jaromíra Šmídy. "Holt, světem vládne nespravedlnost!", dodává. (red)

Jana z Prostějova získala třicet bodů! Hosty pozvala do limuzíny

Foto FTV Prima

Dnes dopoledne jsme vám již představili, co bude Jana Pečinková, první prostějovská soutěžící, v dnešním programu Prostřeno, natáčeném v našem městě, vařit.

Jana si připravila mezinárodní moderní menu bez polévky, zato se dvěma předkrmy. Hosté si pochutnali již na předkrmu, slaném koláči s parmskou šunkou. Zajímavá byla kombinace druhého, teplého předkrmu – pečeného kachního stehna se švestkou ve slanině a s polníčkem. Podzimní kotleta na hlavní chod byla jehněčí, k tomu se podávala upravená kořenová zelenina a batátové pyré.