ZOO Olomouc chystá novinky

ZOO Olomouc chystá novinky
ilustrační foto ber

„Na co se můžeme v roce 2018 v Zoo Olomouc těšit?“, ptají se nejen návštěvníci, ale i média a také ti, kteří zvažují, že by do ZOO Olomouc zavítali po delší době. Jaká se budou rodit mláďata, lze jen předpokládat, to je z velké části v rukou přírody. Ale co nabídne nového v oblasti rozvoje a modernizace zahrady, v tom je celkem jasno.

Nový africký pavilon KALAHARI už skutečně vbíhá do cíle. V únoru se do něj začnou stěhovat jeho obyvatelé a první návštěvnická noha překročí práh začátkem hlavní sezóny.

SAFARI AMERIKA je dalším esem zoologické zahrady, které už vykukuje z rukávu. V průběhu léta se mezi bílými vlky začne prohánět safari vláček obležený zájemci o tento netradiční zážitek. 

A co bude do třetice? "Naše největší voliéra, podomácku pojmenovaná BÁBOVKA, potřebuje nový kabát. Na tom starém si počasí vybralo svou daň natolik, že měla být síť vloni na podzim sundána a zahájena rekonstrukce. Po odstěhování ptactva se ale natolik zhoršily povětrnostní podmínky, že byly práce odloženy. Zkázu dokončila říjnová vichřice, když na voliéru shodila jeden ze vzrostlých stromů v okolí. Plány máme velkolepé, a pokud půjde vše podle nich, zrealizuje rekonstrukce původní záměr ze začátku 90. let. Vznikne moderní průchozí expozice, kde se budou lidé pohybovat přímo mezi ptáky," uvedla mluvčí zahrady Karla Břečková.

Ani to zahradě nestačí. Přeci nemůže nechat kazit dojem ze zbrusu nového pavilonu a krásně opravené voliéry rybníčkem, který si svůj neutěšený vzhled rozhodně nezaslouží. Rok a půl trpělivě fungoval jako zázemí pro stavbu Kalahari a odměnou mu bude přeměna na AFRICKÉ MOKŘADY. Vše je projednáno na patřičných místech, projekt se zpracovává, a štětkouni už se nemůžou dočkat, až se pořádně ukáží návštěvníkům. "Samozřejmě, že budou mít i nové sousedy, ale kdo to bude, si zatím necháme jako překvapení. Ostatně, přijďte se podívat," přidala pozvání mluvčí. (red)

 

Poslat nový komentář