Mobily pro gorily můžete odevzdat v Zoo Olomouc

Mobily pro gorily můžete odevzdat v Zoo Olomouc
ilustrační foto ZOO Olomouc
Další fotky: 
Mobily pro gorily můžete odevzdat v Zoo Olomouc

Olomoucká zoo přivezla zcela nové tubusy na sběr vysloužilých mobilních přístrojů. Od pátku 17. 6. 2022 budou umístěny přímo u vstupu do zoo, s podporou Odboru cestovního ruchu, kultury a sportu také v Informačním centru Olomouc v podloubí radnice a s přispěním Univerzity Palackého i v prostorách vrátnice Zbrojnice na Biskupské nám. 1.

Tropické deštné lesy vinou bezohledné těžby dřeva den za dnem mizí. S nimi zanikají i domovy goril, pralesních slonů, antilop bongo a dalších zvířat, která jsou pytláky lovena pro maso. Jedni lidé gorilám berou domov a druzí se snaží, aby o něj nepřišly. „K takovým ochráncům zvířat může patřit každý a pomoc v tomto případě nic nestojí. Přinesete již nepoužívaný, či nefunkční vysloužilý mobil, pomůžete tak nejen gorilám, ale i dalším tamním živočichům i rostlinám,“ objasňuje zooložka Jitka Vokurková.

Recyklací tantalu, vzácného kovu obsaženého ve starých mobilních zařízeních, se snižuje potřeba jeho primární těžby, která má v Africe negativní dopad na tropický deštný les, a tedy i na ohrožené gorily. Sběrem a následnou recyklací se tak může široká veřejnost zapojit do boje proti pytláctví a současně napomoci k osvětě místních obyvatel. Jejich přístup vůči gorilám a deštnému lesu je v celé problematice klíčový. Za každé odevzdané zařízení vyplatí Rema Systém 10 Kč. Peníze budou použity na pořízení vybavení pro strážce biosférické rezervace Dja v Kamerunu. (Zdroj Zoo Ol)

Poslat nový komentář