Vánoční stromky chutnaly!

Vánoční stromky chutnaly!
Foto ZOO Olomouc

Zaměstnanci zoologické zahrady Olomouc v těchto dnech rozváželi zvířatům poslední vánoční stromečky. Do zahrady je dodali prodejci.

„Pochutnali si především kopytníci – kozorožci, velbloudi a další,“ říká krmivářka Tereza Míšková. „Byť je blátivé počasí, zvířata o poslední várku vánočních stromků nepřišla. Na krmných místech je posnídali zubři, velbloudi a kamzíci. Po snídani se pak zvířata spokojeně odebrala do svých suchých příbytků a pod přístřešky,“ dodává zooložka Libuše Veselá.

Zahrada stromky přijímá pouze od prodejců, neboť u nich je minimalizováno nebezpečí, že po odstrojení zůstane ve větvích cokoliv, co by zvířatům mohlo ublížit, ať už část ozdoby, háček aj. A výběr se ještě úží, jelikož stromek by neměl být chemicky ošetřen, příliš zabalen, opatřen cedulkami. „V neposlední řadě vítáme především jedle, popř. borovice. Vypadá to, že jsme marnotratní, ale aby mohly stromky posloužit dobrému úmyslu a setkat se s ohlasem ve zvířecí říši, můžeme zvířatům podstrojit pouze to, co ve zdraví zužitkují. Samozřejmě obecně v zoo nejvíce chutnají listnáče,“ konstatuje Iveta Gronská, tisková mluvčí zahrady. (ber)

Poslat nový komentář