Chtěl se vyhnout silniční kontrole. A boural

Chtěl se vyhnout silniční kontrole. A boural
Foto PČR
Další fotky: 
Chtěl se vyhnout silniční kontrole. A boural

Ve čtvrtek 25. ledna 2018 po šestnácté hodině řídil devětadvacetiletý muž v ulici Za Brněnskou v Prostějově osobní automobil typu Škoda Fabia. Když při jízdě jednosměrnou ulicí u křižovatky s ulicí Určickou zahlédl policejní hlídku, rozhodl se neriskovat silniční kontrolu a policistům se vyhnout. Při couvání z místa však přehlédl za ním jedoucí automobil značky Fiat a došlo k bočnímu střetu vozidel. Po střetu se řidič Fabie z místa pokusil ujet.

"Policisté však jeho počínání i dopravní nehodu viděli. Proto ho pronásledovali a již po několika desítkách metrů i zastavili. Proč se chtěl řidič policejní kontrole vyhnout, bylo zřejmé již brzy po jeho zastavení. Po výzvě k předložení dokladů totiž nebyl schopen předložit řidičský průkaz, protože není a nikdy nebyl jeho držitelem," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na pětadvacet tisíc korun. Alkohol u obou řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami.

Řidič Fabie je nyní pro své jednání podezřelý z několika dopravních přestupků. Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. (red)

 

 

Poslat nový komentář