Radní Šlambor dostal pokutu za obývání domu bez kolaudace

Radní Šlambor dostal pokutu za obývání domu bez kolaudace
ilustrační foto archiv ber

 

Prostějovský radní za KSČM Jaroslav Šlambor dostal od stavebního úřadu pokutu za bydlení v nezkolaudovan stavbě. I když to popírá, žije podle zjištění MF Dnes již několik let ve Skalce.

Na základě intervence opozičních zastupitelů na jednání zastupitelstva se do hry musel zapojit stavební úřad. V polovině letošního ledna úředníci provedli v domě manželů Šlamborových ve Skalce kontrolní prohlídku. Podle protokolu z prohlídky byla důvodem kontroly rozestavěnost a možné užívání stavby. Dům je podle protokolu prakticky dokončený včetně fasády a zateplení, přízemí je zařízeno nábytkem a dalšími užitkovými předměty. "Jaroslav Šlambor konstatoval, že v průběhu roku 2014 opakovaně krátkodobě z rodinných důvodů a z důvodů nutnosti ochrany majetku zejména v nočních hodinách stavbu užíval,“stojí v zápise. Šéf stavebního úřadu Jan Košťál, který kontrolu osobně prováděl, sdělil, že podle stavebního zákona došlo ke spáchání přestupku, a vyměřil pokutu. Šlambor se závěry kontroly souhlasil a blokovou pokutu zaplatil na místě. Jakou pokutu zaplatil, tají radní i stavební úřad. Maximální výše je milion korun. (Zdroj MF Dnes)

Komentáře

Též by zde mělo být napsáno, že pan vedoucí stavebního odboru Ing. Košťál je zaměstnancem magistrátu a samozřejmě zde nemusí být řečeno, že pokuta určitě byla více než směšná, minimálně o tom hovoří to, že nikdo nechtěl říct jaká byla. Koalice a lidí ve vedoucích funkcí města se drží hesla "já na bráchu a brácha na mě" a proč ne, když to vynáším všem "bráchům" a občané o tom většinou nemají tucha. 

to je ale šaškárna !!! - napsal někdo a má pravdu, Jenže počítejte se mnou: uvolněný radní, to je bratru 60,000/měs.+ vojenský VKR důchod a rozvědčíci neměli nikdy málo, tak třeba s výsluhou let 30,000/měs.

Ani Chaplin neměl za slovo takový honorář, jaký má náš drahý uvolěný radií, občas něco řekne a když spočítáte počet slov a příjem dělíte slovy, tak Chaplin byl žabař.

to je ale šaškárna !!!

Pokuta nepokuta, hlavně když je u koryta.

Nějak se tu přestalo psát jak je to se zastupitelem panem Kapounkem.

 Pokuta může být také jen symbolická-např.100KČ

Stojí mu to za to? Tak úspěšný sportovec, parašutista, spolupracovník vojenské kontrarozvědky a on se nechá nachytat na přestupek jako nějaký usoplený harant. Snad bude stačit jako trest, že bude muset položit věnec za komunisty k soše T.G.M. i když Masaryk nechal střílet do dělníků u Duchcova!!

Poslat nový komentář