Vojenští speciálové budou trénovat. Upozorňují na zvýšený hluk

Vojenští speciálové budou trénovat. Upozorňují na zvýšený hluk
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

V termínu od 14. do 21. srpna 2021 bude probíhat na letišti v Prostějově intenzivní výcvik předsunutých leteckých návodčích v součinnosti s letectvem.

601. skupina speciálních sil upozorňuje na hluk vznikající při provozování vojenské letecké techniky. Při intenzivním výcviku předsunutých leteckých návodčích v součinnosti s letectvem se očekává zvýšená hladina hluku v přilehlých oblastech, které sousedí s letištěm v Prostějově. Vzhledem k plnění některých specifických úkolů AČR, ke kterým patří i nácviky navádění útoku letectva na pozemní cíle, bude nad letištěm Prostějov ve výše uvedených dnech vyhlášena zóna, ve které budou minimální výšky letu nad terénem v souladu s předpisy sníženy tak, aby odpovídaly splnění těchto úkolů.

Vojenský výcvik se řídí zákony, které upravují činnost Ozbrojených sil České republiky: Ústavní zákon č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, zákon č. 219/1999 Sb., o ozbrojených silách ČR a zákon č. 222/1999 Sb., o zajišťování obrany České republiky. (red)

Poslat nový komentář