Tip na sobotu. Smržické vandr zve chodce i cyklisty

Tip na sobotu. Smržické vandr zve chodce i cyklisty
Ilustrační foto KČT Smržice

Už 19. ročník Smržického vandru, turistického a dálkového pochodu a cykloturistické jízdy pořádá v sobotu 20. května Klub českých turistů Smržice.

„Nové pěší trasy jsou v délce 5, 11, 18, 24, 30 a 42 km, cyklotrasy pro horská kola 8, 35, 48 a 62 km a cyklotrasy pro silniční kola 26, 33, 52 a 95 km,“ uvedl za pořadatele Zdeněk Balcařík s tím, že start je v době od 7 do 11 hodin ve sportovním areálu Smržice.

Na startu dostanou účastníci mapu s popisem trasy, startovní kartu, startovní razítko a něco sladkého. Ti, kdo měří víc, než 1 metr, zaplatí startovné 40 korun, ti menší jen 20 korun. Zájemci si mohou pořídit také záznamník OTO Prostějovsko.

„Na kontrolách v průběhu trasy dostanete razítko do startovní karty, na některé kontrole také něco na zahnání hladu a žízně. V cíli po zdolání trasy cílové razítko případně razítko IVV, diplom a za příplatek medaili. K dispozici budou vandrovní vizitky a vandrovní trička. Odměna čeká také na nejmladšího a nejstaršího účastníka vandru. Občerstvení vám nabídne Restaurace U Hřiště,“ doplnil Balcařík.

Spojení autobusem z Prostějova – autobusové nádraží, stanoviště č. 9, Bus 401. Odjezdy v 6:30, 7:45 a 10:30 hod. se zast.  Svatoplukova, Sladkovského, Kostelecká. Vlakem z hl. nádraží 8:02 hod. do Čelechovic n. H. – odtud 1 km pěšky na start.  Podrobnější informace najdete na www.kctsmrzice.cz. (ber)

Poslat nový komentář