OBRAZEM: Restaurant Day opět nabídl chutě a vůně

OBRAZEM: Restaurant Day opět nabídl chutě a vůně
Foto ber
Další fotky: 
OBRAZEM: Restaurant Day opět nabídl chutě a vůně
OBRAZEM: Restaurant Day opět nabídl chutě a vůně
OBRAZEM: Restaurant Day opět nabídl chutě a vůně
OBRAZEM: Restaurant Day opět nabídl chutě a vůně
OBRAZEM: Restaurant Day opět nabídl chutě a vůně
OBRAZEM: Restaurant Day opět nabídl chutě a vůně
OBRAZEM: Restaurant Day opět nabídl chutě a vůně
OBRAZEM: Restaurant Day opět nabídl chutě a vůně
OBRAZEM: Restaurant Day opět nabídl chutě a vůně
OBRAZEM: Restaurant Day opět nabídl chutě a vůně

Zahrada prostějovského Národního domu v neděli opět patřila gurmánů. Ty na tradiční akci v rámci Restaurant Day přilákali organizátoři, Marky obchůdek Markéty Valentové a Okrašlovací spolek města Prostějova pod vedením Milady Sokolové.

Paella, bramboráky, cheese burgery, srnčí guláš, domácí buchty a zákusky, makronky, domácí pivo, limonády, sirupy. Jen malá část z nabídky, kterou amatérští kuchaři a cukráři tentokrát návštěvníkům nabídli. I tak se po většině pochutin záhy zaprášilo. Velká fronta stála u stánku paní Skládalové, která se na RD objevila po delší zdravotní odmlce. „Její koláče, štrůdly, prostě všechno je naprosto skvělé,“ chválily stálé zákaznice, které pekařku vřele vítaly. „To víte, nic není šizené, všechno z poctivých surovin,“ culila se potěšeně paní mistrová.

Tlačenice se ani letos nevyhnula stánku rodiny Sokolovy. Ta opět nabízela pýchu kuchařského umu pána domu, grilované chobotnice. „Vozím si je přímo od rybářů z Chorvatska. Od nich mám také skvělý recept na jejich přípravu,“ přiblížil Petr Sokol.

Spokojeností se netajili ani pořadatelé. „Vzhledem ke krásnému počasí je návštěvnost velmi dobrá. Jsme rádi, že se lidé dobře baví a jídlo si nemohou vynachválit,“ doplnila Markéta Valentová, která zároveň poděkovala všem, kdo se na přípravě a organizaci RD podíleli. (ber)

Poslat nový komentář