Podnapilí cyklisté policistům neunikli. Nejopilejší měl v dechu 2 promile

Podnapilí cyklisté policistům neunikli. Nejopilejší měl v dechu 2 promile
foto Policie ČR

Hned několik cyklistů, kteří usedli na kolo pod vlivem alkoholu, přistihli od pátečního odpoledne prostějovští policisté.

Prvním je osmačtyřicetiletý cyklista, kterého kontrolovali policisté obvodního oddělení Němčice nad Hanou v pátek krátce po půl jedné odpoledne, na komunikaci mezi obcemi Mořice a Nezamyslice. Provedli u něj orientační dechovou zkoušku a naměřili mu 1,46 promile alkoholu v dechu, opakovanými dechovými zkouškami pak znovu 1,30 a 1,31 promile alkoholu v dechu. Cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil a k požití alkoholu se přiznal. Policisté mu další jízdu zakázali.

„Dalším je pětatřicetiletý cyklista, kterého kontrolovali policisté stejného obvodního oddělení v pátek krátce po půl deváté večer na komunikaci mezi obcemi Mořice a Pavlovice u Kojetína. Provedli u něj orientační dechovou zkoušku, kterou mu naměřili 1,94 promile alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou pak dokonce 2,04 promile. Cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil a k požití alkoholu se doznal. Policisté mu další jízdu zakázali,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Třetím je šedesátiletý cyklista, kterého kontrolovali rovněž policisté stejného obvodního oddělení v sobotu kolem půl jedné v noci v Němčicích nad Hanou. Orientační dechovou zkouškou mu naměřili 1,69 promile alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou 1,68 promile. I on s naměřenými hodnotami souhlasil a k požití alkoholu se doznal. I jemu další jízdu zakázali.

Posledním je 20letý cyklista, kterého kontrolovali policisté obvodního oddělení Prostějov 2 v sobotu kolem jedné hodiny v noci v Bedihošti. Upoutal je svou jízdou, z níž vyplývalo, že je zřejmě pod vlivem alkoholu a navíc, na kole jel za snížené viditelnosti bez předepsaného osvětlení. Provedli u něj orientační dechovou zkoušku a naměřili mu 1,52 promile alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou dokonce 1,70 promile. I on se k požití alkoholu přiznal. Policisté mu další jízdu zakázali.

„Všichni čtyři cyklisté jsou tak nyní podezřelí z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu,“ dodala mluvčí. (red)

Poslat nový komentář