Petra Kvitová ovládla Sportovce roku 2011

Petra Kvitová ovládla Sportovce roku 2011
Petra Kvitová s FedCupovým pohárem. Foto archiv

Prostějovský tenis zažil další úžasný vrchol v letošním roce. Pouhý den po triumfu v české extralize sbíral další vavříny, tentokrát při vyhlášení ankety Sportovec roku 2011. 

Petra Kvitová převzala křišťálovou korunu za vítězství v kategorii jednotlivců a také spolu s další  prostějovskou tenistkou Lucií Šafářovou a deblistkami Květou Peschkeovou s Lucií Hradeckou jako členka vítězného FedCupového týmu, který ovládl kategorii kolektivních sportů. Tomáš Berdych skončil jako sedmý nejúspěšnější sportovec roku.

 

Petra Kvitová má za sebou nejúspěšnější rok své kariéry. Vítězka Wimbledonu, Turnaje mistryň v Istanbulu a dalších čtyř  turnajů WTA, členka vítězného týmu FedCupu, završila sezónu jako královna českého sportu. Anketu, která je doménou sportovních novinářů, ovládají v posledních letech ženy, letos se probily i na první místo v kolektivních sportech a nechaly za sebou fotbalisty i hokejisty. 

„Počítám s vítězstvím Petry na sto procent. Divil bych se, kdyby tomu bylo jinak, pak už bych ničemu nerozuměl,“ nechal se slyšet manažer TK Prostějov Miroslav Černošek. Ten také převzal na slavnostním večeru v Kongresovém sále pražského hotelu Hilton cenu za nemocného Tomáše Berdycha. 

 

Výsledky novinářské ankety Sportovec roku 2011

Jednotlivci : 1. Petra Kvitová, 2. biker Jaroslav Kulhavý, 3. rychlobruslařka Martina Sáblíková

Kolektivy : 1. FedCupový tým tenistek, 2. fotbalisté Viktorie Plzeň, 3. hokejisté reprezentace

Junioři : 1. Karolína Erbanová rychlobruslařka, 2. kanoisté Josef Dostál a Josef Fuksa.

Síň slávy : tenista Jan Kodeš

(jap) 

Poslat nový komentář