Víme první: Hejtman Košta odvolán, nahradil ho Okleštěk

Víme první: Hejtman Košta odvolán, nahradil ho Okleštěk
foto Prostějovské novinky

Olomoucký kraj bude mít nového hejtmana.

Krajské zastupitelstvo právě odvolalo hejtmana Oto Koštu (ANO). Pro návrh se vyslovilo 35 zastupitelů, 3 byli proti, 16 dalších se zdrželo. Zastupitelé bezprostředně poté zvolili jeho nástupce, kterým se stal Ladislav Oklešťěk (ANO). Pro nového hejtmana hlasovalo 29 koaličních zastupitelů, 21 opozičmních zastupitelů se zdrželo a další čtyři, včetně bývalého hejtmana Košty, vůbec nehlasovalo.

Během jednání navíc dokonce dvakrát padl návrh na odvolání celé Rady Olomouckého kraje. Poprvé s návrhem přišli komunisté, podruhé lidovecká Koalice pro Olomoucký kraj. Ani jeden návrh ovšem v zastupitelstvu neprošel. Jednání prodloužila také možnost občanů vystupovat v diskuzi, které využil například i bývalý hejtman Jiří Rozbořil. Ten vystoupil na obhajobu Oto Košty. (red)

Komentáře

Nedopadl nejhůře. Pouze byl odvolán. Na příklad návnada na krajtu tygrovitou skončí v trávicím traktu hada! Pan doktor byl návnada na voliče, svůj úkol splnil, za odměnu si zkusil být tři měsíce hejtmanem a může jít. ANO2011 musí do parlamentních voleb sehnat dalšího podobného trumpetu, pokud možno ještě
naivnějšího. Těch je 12 do tuctu. Žádný strach.

Poslat nový komentář