Klub ANO nadále povede Jaroslav Faltýnek

Klub ANO nadále povede Jaroslav Faltýnek
Foto ANO Olomouc

Klub ANO se po víkendových volbách rozrostl ze 47 na 78 poslanců. Faltýnkovo zvolení do čela frakce se očekávalo, zvolen byl jednomyslně. 

„Myslím, že se nám podařilo tým stabilizovat a vystupovali jsme v podstatě jako jednotný klub. A to je moje ambice i pro toto volební období,“ řekl Jaroslav Faltýnek před samotnou volbou a připomněl, že má zkušenost z končícího volebního období, kdy vedl sněmovní zemědělský výbor a byl členem organizačního výboru.

Faltýnek dříve působil ve vedení skupiny Agrofert, kterou vlastnil předseda ANO a bývalý ministr financí Andrej Babiš. Skupinu převedl kvůli zpřísnění zákona o střetu zájmů do svěřenského fondu. Oba figurují mezi jedenácti lidmi, které policie obvinila v případu dotace na farmu Čapí hnízdo. Proti obvinění podali stížnost.

Sněmovna vydala Babiše a Faltýnka ke stíhání na počátku září. Ve volbách mandáty obhájili, čímž se jim v plném rozsahu obnovila poslanecká imunita. Stíhání se tak přerušilo. Pokud je policie bude chtít stíhat dál, bude muset žádat sněmovnu o jejich vydání znovu. (red)

 

Poslat nový komentář