Tip na výlet. Historické skvost i luxusní novinky ze světa aut a motocyklů zaparkují v Šantovce

Tip na výlet. Historické skvost i luxusní novinky ze světa aut a motocyklů zaparkují v Šantovce
Foto santovka.cz

Na jedny z nejstarších automobilů a motocyklů na světě se mohou od 8. až do 29. května těšit návštěvníci Galerie Šantovka v Olomouci. Téměř celý květen je věnován motoristickému světu. Kromě hlavní výstavy nazvané „S vůní benzínu”, na níž se představí především automobily a motocykly z rané produkce automobilek Škoda a Audi, se mohou lidé těšit i na doprovodný program se soutěžemi či sraz luxusních supersportů.

Ve spolupráci s oficiálním dealerem automobilů Škoda a Audi v Olomouci Samohýl Motor se přímo v pasážích Galerie Šantovka představí téměř dvě desítky strojů, z nichž většina jsou veteráni. Vedle nich si ale lidé prohlédnou i nejnovější modely, jako doklad moderního vývoje motorismu. Výstava nabídne i takové perličky, jako je L&K Voiturette z roku 1905, Škoda Popular roadster či Horch 951 A Sonderausführung. Chybět samozřejmě nebudou ani poslední modely značek Škoda a Audi. Návštěvníci si prohlédnou i evoluci modelu Škoda Octavia.

Prohlídkou vystavených automobilů a motocyklů ale zábava v Galerii Šantovka rozhodně nekončí. Po celou dobu trvání výstavy se návštěvníci mohou zapojit do soutěže o zajímavé ceny. Stačí nakoupit v některém z obchodů nad 500 Kč a vytočit si jednu z mnoha okamžitých výher. Další možnost, jak vyhrát zajímavou cenu, pak nabízí vědomostní kvíz, který prověří znalosti všech návštěvníků z historie obou značek. Vítěz získá zapůjčení vozidla na víkend a další ceny.

A to nejlepší bude nakonec. V sobotu 28. května se před obchodním centrem uskuteční sraz nablýskaných supersportů, které tu budou také na několik hodin vystaveny. Poté společně vyrazí na spanilou jízdu centrem Olomouce a opět se vrátí zpět ke Galerii Šantovka. Mezi dvacítkou luxusních automobilů nebudou chybět například vozy značek Porsche, Lamborghini nebo Ferarri. Podrobný program na www.santovka.cz. (red)

Poslat nový komentář