Řidiči kamionů a autobusů sbírali vavříny za jízdu bez nehod

Řidiči kamionů a autobusů sbírali vavříny za jízdu bez nehod
ilustrační foto

Stalo se již tradicí, že vždy začátkem nového roku oceňuje vedení firmy FTL-First Transport Lines Prostějov řidiče osobní i nákladní dopravy, kteří bez nehody dosáhli rozhodnou hranici v soutěži „Jízda bez nehod.“ 

Při slavnostním vyhodnocení soutěže bylo odměněno jednadvacet řidičů osobní i nákladní dopravy. „Kilometry bez nehod sledujeme u každého jednotlivce a soutěž pravidelně vyhodnocujeme dvakrát ročně. Odměnou není jen symbolické ocenění, ale také finanční odměna. Cílem je především motivace pro všechny řidiče,“ uvedl prezident společnosti FTL Jaroslav Hanák. Nejnižší sledovanou hranicí je čtvrtmilion kilometrů. Řidiči nákladní dopravy tuto metu dosáhnou zhruba za tři roky, řidiči osobní dopravy až za pět let křižování evropskými silnicemi. „Převážná většina naší činnosti spočívá právě v kamionové dopravě. Dnes už jezdí řidiči daleko za hranice Evropy – do Arábie, Asie, Afriky,“ dodal Hanák.

V sobotu 7. ledna se slavnostního vyhodnocení soutěže „Jízda bez nehod“ zúčastnily i manželky řidičů. Právě na nich hodně záleží, jaké zázemí pro své náročné povolání řidiči mají. „Žena řidiče si musí rychle zvyknout na to, že svého muže nemá moc často doma. Dokud jsou děti malé, je to dost náročné. Ale všechno se dá zvládnout,“ shodovaly se ženy.

Ocenění za nejvíce kilometrů bez nehod v nákladní dopravě převzal Ján Jaško, dosáhl mety 2,5 milionů kilometrů. V osobní dopravě patří primariát Václavu Sedlákovi za dva miliony kilometrů bez kolize. Ocenění získala také žena-řidička Ludmila Ježková za 250 tisíc kilometrů za volantem autobusu.     

(jap)

Poslat nový komentář