Radary v Prostějově začnou měřit od října

Radary v Prostějově začnou měřit od října
ilustrační foto

Rada města Prostějova vypíše výběrové řízení, které rozhodne o budoucnosti měření rychlosti v Prostějově. Z úst radních unisono zní: radary chceme zachovat.

Vedení města se tak rozhodlo po výpovědi smlouvy společnosti Czech Radar, která byla provozovatelem stacionárních měřičů rychlosti v Prostějově. "Od vypsání výběrového řízení si slibujeme, že otevřená soutěž s co nejvíce účastníky přinese pro město ty nejvýhodnější podmínky," uvedla Alena Rašková, náměstkyně primátora odpovědná za dopravu. Z pokut podle končící smlouvy město inkasovalo jednapadesát procent, zbytek šel Czech Radaru. Pokud se tato firma bude chtít účastnit výběrového řízení, bude muset ze svých nároků značně slevit. Teprve na základě nabídek město rozhodne o způsobu provozu radarů, na stole je i varianta koupě či pronájmu zařízení od dosavadního provozovatele. 

Pozice města je výhodnější i ve změně podmínek. V přístupu do centrálního registru vozidel měla dosud monopolní postavení společnost Czech Radar, od 1. července se otvírá všem subjektům zabývajících se měřením rychlosti. "Předpokládáme, že výběrové řízení bude vypsáno na konci července a od října se začne měřit," doplnil náměstek primátora Zdeněk Fišer.

(bp)

Poslat nový komentář