Inteligentní semafory jsou dobrým řešením

Inteligentní semafory jsou dobrým řešením
ilustrační foto internet

 

V souvislosti s otázkou jak nahradit stávající radary v ulicích Prostějova se stále častěji objevuje možnost instalace inteligentních semaforů se zabudovaným radarem. Mimo náměstkyně primátora Aleny Raškové se toto řešení líbí z mnoha hledisek i řediteli Městské policie Janu Nagymu.

Zařízení funguje tak, že pokud auto jede předepsanou rychlostí, přepne se trvale svítící červená na zelenou. V opačném případě zůstane na semaforu červená, která svítí tak dlouho, dokud řidič nezpomalí na požadovanou rychlost. „Inteligentní semafory fungují již na třech místech Olomouckého kraje. Jsou vhodným řešením zajištění bezpečnosti silničního provozu pro dlouhé rovné úseky na vjezdech do měst. Osobně se mi takové řešení líbí," dodala Alena Rašková.

Rovněž Jan Nagy je příznivcem tohoto zařízení. "Zkušenost z měst, kde fungují, jsou velmi dobré. Osobně bych jejich instalaci viděl třeba na všech příjezdových cestách do města, kde by mohly být propojeny se systémem PMV (pátrání po motorových vozidlech). Automaticky by zachytily poznávací značku vozu a pokud by byla nalezena v registru vozidel v pátrání, dal by se jeho pohyb po městě zachytit na kamerách bezpečnostního systému," nastínil další možnost využití Nagy. (ber) 

 

 

Poslat nový komentář