Tip na letní polévku. Dejte si okrošku

Tip na letní polévku. Dejte si okrošku
ilustrační foto ber

Tato polévka je původem z Ruska. Podává se studená a na její přípravu budeme potřebovat hlavně ředkvičky, okurky, brambory a vejce.

Potřebujeme 6 ks vajec, 150-200 g šunky, 4 ks brambor, 1 l mléka, 3-4 lžíce majonézy, 2 svazky ředkviček, 2.5 dl vody, 1 svazek jarní cibulky, 1 salátovou okurku, 1 svazek čerstvého kopru, podle chuti sůl, mletý černý pepř, jemný ocet.

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulky omyjeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičky očistíme a také nakrájíme, stejně tak šunku. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě.

Mléko důkladně rozšleháme s majonézou a přidáme trošku vody z brambor. Přidáme vejce, brambory, okurku, cibuli, šunku a ředkvičky. Polévku osolíme, opepříme a na závěr vmícháme nasekaný kopr.

Okrošku podáváme dobře vychlazenou. Dobrou chuť! (ber)

Poslat nový komentář