Dnes nejen pro vegetariány. Cuketové hranolky s limetou, chilli a česnekem

Dnes nejen pro vegetariány. Cuketové hranolky s limetou, chilli a česnekem
Foto nejrecept.cz

Pokud vás plátky nebo kolečka nudí, nakrájejte cuketu na hranolky a zprudka opečte. Salsa z chilli papričky, česneku a limetové šťávy jim dodá příjemnou pikantnost. Hranolky můžete podávat jako nevšední předkrm, jako přílohu k masu či rybě i jako vegetariánský hlavní chod.

Potřebujeme mladé cukety 4 ks, olivový olej 2 lžíce, česnek 2 stroužky, sůl a čerstvě namletý pepř.

Na salsu pak šťáva z 1 limety, chilli paprička 1/2 ks, hladkolistá petržel nebo koriandr 1 hrst, olivový olej 2 lžíce.

Mladé cukety podélně pokrájejte na čtvrtiny a ty na menši špalíčky – hranolky o délce zhruba 7 cm. Dejte je do misky, zakapejte olivovým olejem a opepřete.

Oloupejte česnek, nakrájejte ho na malé kostičky, přidejte do misky a promíchejte. Cuketové špalíčky vyskládejte na gril nad přímé žároviště a grilujte je na středním ohni 4 minuty z každé strany.

Připravte salsu. Vymačkejte do uvolněné misky šťávu z limety, přidejte najemno pokrájenou chilli papričku, posekanou petržel nebo koriandr, olivový olej a zamíchejte.

Ogrilované špalíčky dejte zpět do misky se salsou, promíchejte, osolte a podávejte. (red)

Poslat nový komentář