Další laskomina. Cuketový tatarák
Receptů z cukety není nikdy dost. Dnes máte možnost si vyzkoušet tatarák. Pochutnají si na něm i milovníci masa.
Potřebujeme: 1 velká cuketa, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, olivový olej, 2 lžičky rajčatového protlaku (nebo kečupu), 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička sójové omáčky, sůl a pepř na dochucení, krajíce chleba a česnek na topinky. Ingredience můžete přidávat dle svých chutí.
Cuketu oloupejte. Na struhadle nastrouhejte polovinu cukety nahrubo a druhou půlku najemno. Nastrouhanou cuketu posolte a dejte na pár minut „vypotit“. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a vsypte najemno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, vše orestujte dozlatova. Přidejte cuketu (vymačkejte z ní přebytečnou vodu), dále podle chuti sójovou omáčku, rajčatový protlak (nebo kvalitní kečup), hořčici a koření. Vše promíchejte a prohřejte.
Na pánvi si opečte krajíce chleba, které potřete česnekem. Na topinky namažte cuketovou směs.
Dobrou chuť! (red)
Poslat nový komentář