Plumlov investuje do rozvoje cestovního ruchu. I s pomocí kraje

Plumlov investuje do rozvoje cestovního ruchu. I s pomocí kraje
Foto Olkraj.cz

Město Plumlov obdrželo v roce 2023 dotaci Olomouckého kraje ve výši 500.000, - Kč z „Programu na podporu cestovního ruchu a zahraničních vztahů 2023“ – dotačního titulu: „Podpora rozvoje cestovního ruchu“ na realizaci projektu: „Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu cyklostezky kolem Plumlovské přehrady 2023“.

Finanční prostředky Olomouckého kraje určené na investice (200.000, - Kč) byly použity na pořízení vodního šlapadla a zakoupení a instalaci odpočívky u cyklostezky, kterou dodala firma Machovský s.r.o., Olomouc.

Neinvestiční dotace Olomouckého kraje (300.000, - Kč) byla využita na nákup druhého šlapadla, opravu dřevěných teras v ATC ŽRALOK Plumlov a částečnou úhradu faktury za výměnu střešního pláště u 5 chatek v ATC ŽRALOK Plumlov. „Do cestovního ruchu dává Olomoucký kraj ročně desítky milionů korun, což se následně projevuje i ve zvýšené návštěvnosti,“ uvedla pro PvNovinky Milada Sokolová, která má v rámci kraje na starosti právě cestovní ruch a jeho podporu.

Vlastní finanční prostředky Města Plumlov byly použity na zakoupení opravu dřevěných prvků naučné stezky, přípravu a tisk turistické mapy a kompletní rekonstrukci interiérů 5 chatek v ATC ŽRALOK Plumlov.

Celkové náklady projektu činily 1.041.658, - Kč, objem vlastních prostředků Města Plumlov byl ve výši: 541.658, - Kč. (red)

Poslat nový komentář