Podzimní Sbírka potravin startuje 20. listopadu! Přispět můžete i online

Podzimní Sbírka potravin startuje 20. listopadu! Přispět můžete i online
Foto pbolomouc.cz

Sbírka potravin se koná dvakrát do roka a jejími hlavními organizátory jsou potravinové banky. Ty pomáhají charitativním a neziskovým organizacím ve svém okolí. Mezi konečné příjemce potravinové pomoci patří opuštění senioři, matky samoživitelky, lidé bez domova, handicapování a spousta dalších lidí, kteří se ocitli v nouzi. V Olomouckém kraji se zapojí 58 supermarketů a 15 prodejen řetězce s drogistickým zbožím DM.

„Potraviny získané v rámci sbírky pomáhají přímo v regionu, ve kterém byly darovány,“ vysvětlila koordinátorka Sbírky potravin Martina Koutná.

Darovat by měli lidé pouze trvanlivé potraviny ale také tolik užitečnou drogerii. Nejsou vhodné mléčné výrobky, uzeniny a jiné čerstvé potraviny, jelikož třídění trvá i několik týdnů a za tu dobu hrozí jejich zkažení. Dalším důvodem je, že organizace také rozdávají potraviny lidem dle jejich aktuální potřeby i po několik měsíců.

Mezi nejvíce použitelné potraviny patří masové a zeleninové konzervy, rýže, trvanlivé mléko, olej, mouka, cukr, těstoviny a kojenecká výživa. Z drogerie to jsou dětské pleny, sprchové šampony, mýdlo, kartáčky a zubní pasty.

V Prostějově můžete přispět v prodejnách DM drogerie, Albert – Plumlovská, Billa – Plumlovská, Billa - Dukelská Brána, Kaufland – Okružní, Kaufland – Konečná, Lidl – Újezd, Lidl  - Anenská, Lidl  - Sebastiniho (Držovice) a Tesco – Konečná. I v letošním roce máte možnost nakoupit online na webových stránkách Košík.cz, Rohlík.cz a iTesco, a to od 16. do 30. listopadu.

Na organizaci se dále podílí Svaz obchodu a cestovního ruchu a Asociace společenské odpovědnosti. Mezi partnery patří Charita České republiky, Armáda spásy, NADĚJE a Slezská diakonie. Hlavním přepravním partnerem je Raben Logistics Czech. (ber)

Poslat nový komentář