Na prodejnách Kauflandu startuje vánoční sbírka pro Světlušku na pomoc zrakově postiženým

Na prodejnách Kauflandu startuje vánoční sbírka pro Světlušku na pomoc zrakově postiženým
Foto kaufland.cz

Od pondělí 21. listopadu startuje ve všech prodejnách Kaufland již tradiční vánoční sbírka, která potrvá až do 4. prosince. I v letošním roce výtěžek podpoří Světlušku, veřejnou sbírku Nadačního fondu Českého rozhlasu, která pomáhá zrakově postiženým po celé České republice. „Zákazníci se mohou zapojit nákupem vánočních jmenovek, jež budou za symbolických 30 korun k dispozici na pokladnách a informacích všech našich prodejen. Společnost Kaufland navíc přidá dalších 10 korun za každý prodaný arch,“ přiblížila tisková mluvčí Renata Maierl.

Kaufland ve svých prodejnách pořádá již čtvrtý ročník sbírky pro Světlušku. Dosud vybral přes 47 milionů korun a přes Fond Kaufland podpořil stovky žádostí jednotlivců a lokálních neziskových organizací. Jen loni se v součtu podařilo vybrat neuvěřitelných 20 milionů korun. Za prodej 5 jmenovek je možné pro nevidomé pořídit hodinu osobní asistence, za 7 jmenovek hodinu přepisu textu do Braillova písma a za 20 jmenovek hodinu zrakové terapie.

O podporu ale mohou krom jednotlivců s těžkým zrakovým postižením žádat také organizace pomáhající lidem se zrakovým nebo kombinovaným zrakovým postižením z celé České republiky. Jednou z nich je Společnost pro ranou péči v Českých Budějovicích poskytující služby dětem s hendikepem až do sedmi let věku. Grant byl také udělen sociálnímu startupu nevidomých a slabozrakých Spolu s vámi, který propojuje cíle zaměstnávání zrakově hendikepovaných, šíření povědomí o životě se zrakovým postižením a poskytuje pomoc seniorům. Právě jim je určena služba Návštěvy POTMĚ. Nevidomí dochází na návštěvy za klienty do domácností či pečovatelských služeb a společně tráví čas nejrůznějšími aktivitami.

O udělení grantu rozhodují odborné komise složené z odborníků na oblast sociálních a vzdělávacích služeb pro zrakově postižené, volnočasových aktivit, asistivních technologií a ze zástupců nadačního fondu i společnosti Kaufland. Nadační příspěvky z Fondu Kaufland se budou vyplácet v průběhu celého roku 2023. (red)

Poslat nový komentář