Zákazníci Kauflandu nakoupili pro lidi v nouzi 53 tun potravin. Řetězec přidal 171 tun

Zákazníci Kauflandu nakoupili pro lidi v nouzi 53 tun potravin. Řetězec přidal 171 tun
Foto Kaufland.cz

Kaufland myslí na lidi v nouzi, a proto se v sobotu znovu zapojil do celonárodní potravinové sbírky. Zákazníci v jeho 55 prodejnách nakoupili pro opuštěné seniory, matky samoživitelky, rodiny v krizi, lidi s handicapem a bez domova celkem 53 tun jídla a drogerie.

„Vzhledem k tomu, že bylo jarní kolo sbírky zrušeno, vyslyšeli jsme výzvu potravinových bank a darovali jsme letos již 171 tun potravin. Nyní se naši zákazníci postarali o dalších 105 525 porcí jídla, za což jim patří obrovský dík,“ řekla Renata Maierl, tisková mluvčí Kauflandu.

Uplynulou sobotu mohl každý pomoci tím nejjednodušším způsobem. Stačil i malý nákup – např. balení cukru, hladké mouky, rýže, těstovin, konzerva masa, instantní polévka, trvanlivé mléko či olej. „Podobně jako loni se nejvíce nakupovaly trvanlivé potraviny a dětská drogerie. Moc náš těší, že naši zákazníci projevili solidaritu i v této nelehké době, která je komplikována řadou omezení,“ sdělila Renata Maierl s tím, že všechny produkty v příštích dnech a týdnech poputují přes regionální potravinové banky přímo do neziskových organizací.

Kaufland spolupracuje s humanitárními a charitativními organizacemi dlouhodobě. V roce 2018 daroval 249,6 tuny, loni 229,9 tuny a letos zatím přes 171 tun potravin a drogistického zboží.  (red)

Poslat nový komentář