Zákazníci Tesco darovali v podzimní Sbírce potravin 95 tun potravin a drogerie

Zákazníci Tesco darovali v podzimní Sbírce potravin 95 tun potravin a drogerie
Foto sbirkapotravin.cz

Do podzimní sbírky potravin se v sobotu 12. listopadu vůbec poprvé zapojily všechny obchody sítě Tesco, včetně prodejen typu Expres, a podařilo se vysbírat 80 tun potravin a drogerie. Sbírka probíhala také přes Tesco online nákupy až do úterý 22. listopadu, kde zákazníci darovali dalších 15 tun potravin a drogerie prostřednictvím tzv. Balíčků pomoci.

Sbírka potravin patří mezi největší charitativní akce v České republice a jsou do ní po celé zemi zapojeny tisíce lidí z řad dobrovolníků, zaměstnanců prodejen a neziskových organizací. Během soboty Češi darovali ve všech řetězcích celkem 520 tun potravin a drogistického zboží, což dokládá, že i v tomto ekonomicky náročném období Češi myslí na lidi v nouzi a pomáhají.

„Chtěla bych poděkovat všem zákazníkům za projevenou solidaritu, ať už se zapojili fyzicky na obchodech Tesco, nebo online v rámci služby Tesco nákupy. I v této obtížně době se nám podařilo za jeden den vybrat neuvěřitelných 80 tun zboží, které poputuje nejvíce potřebným. Celkově se tento rok v prodejnách Tesco vybralo během jarní a podzimní sbírky 170 tun potravin, do speciální sbírky na pomoc Ukrajině zákazníci přispěli 58 tunami potravin, které naše společnost zdvojnásobila. Ráda bych ocenila práci všech kolegů na prodejnách i dobrovolníků, bez kterých by toto nebylo možné,“ říká Katarína Navrátilová, generální ředitelka společnosti Tesco Česká republika.

Darované zboží je už nyní z velké části ve skladech potravinových bank, odkud se následně bude distribuovat přes více než 1100 odběratelských charitativních organizací všem potřebným. Potraviny pomohou opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova či lidem s psychickým a tělesným postižením.

Více informací o sbírce potravin najdete na https://itesco.cz/…in/ nebo na https://www.sbirkapotravin.cz/ (red)

Poslat nový komentář