Zákazníci svými hlasy rozhodli. Tesco dá peníze Domovu pro seniory Soběsuky

Zákazníci svými hlasy rozhodli. Tesco dá peníze Domovu pro seniory Soběsuky
Foto TESCO ČR

Zákazníci Tesco hlasováním pomocí žetonů na prodejnách rozhodli o vítězích 12. kola grantového programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“. Celkově bude rozděleno 3 150 000 korun mezi 70 vítězných projektů, které jsou dle názoru zákazníků nejprospěšnější pro místní komunity. Výherce v každém regionu obdrží 45 000 korun. V našem regionu tu je Domov pro seniory v Soběsukách, které použije na nákup rehabilitačního šlapacího přístroje ro klienty.

Senioři v Domova pro seniory Soběsuky mají ve svém věku různé zdravotní obtíže. Cvičení na rehabilitačním přístroji zvaném MOTOMED jim může pomoci procvičit si ruce, nohy a celé tělo zároveň. Pravidelné cvičení pomůže odstranit ztuhlost kloubů a zmírní křeče. Šlapat na tomto přístroji je možné přímo vsedě na židli nebo na vozíčku a na displeji přitom sledovat ujetou vzdálenost a čas. Bez ohledu na svůj věk a zdravotní omezení si senioři mohou pomyslně naplánovat nějaké místo, kam chtějí dojet a v jakém čase.

V 12. kole grantového programu Tesco obdrželo 372 projektových žádostí. Do zákaznického hlasování postoupilo 210 z nich na základě hodnocení odborného garanta Nadace rozvoje občanské společnosti, která prověřuje transparentnost, udržitelnost a pozitivní dopad projektů na lokální komunitu. Projekty bojovaly o přízeň zákazníků v 70 regionech v období od 16. ledna do 12. února 2023.

Unikátní grantový program Nadačního fondu Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“ podporuje již od roku 2016 veřejně prospěšné projekty neziskových a příspěvkových organizací po celé České republice. Za 12 kol programu zákazníci odevzdali celkem 30 750 523 hlasovacích žetonů.                                 

Přehled všech 70 dobročinných projektů, které se budou na lokálních úrovních realizovat, a jejich umístění v 12. kole „Vy rozhodujete, my pomáháme“, se může veřejnost seznámit přímo na stránkách projektu: https://itesco.cz/…me/.  (Zdroj Tesco ČR)

Poslat nový komentář