Tesco spustilo hlasování v projektu Vy rozhodujete, my pomáháme!

Tesco spustilo hlasování v projektu Vy rozhodujete, my pomáháme!
Foto TESCO

V minulých dnech začala hlavní fáze 13. kola grantového programu Vy rozhodujete, my pomáháme. Zákazníci mohou pomocí speciálních žetonů hlasovat ve všech prodejnách Tesco a celkem rozhodnout o vítězných projektech v 70 regionech. V rámci grantového programu zákazníci hlasují pro místní projekty, které jsou dle jejich názoru nejprospěšnější pro jejich komunity, a Tesco poté v závislosti na výsledcích hlasování poskytuje vítězným projektům finanční podporu. V aktuálním kole maloobchodník rozdělí 3 150 000 korun.

Unikátní grantový program Vy rozhodujete, my pomáháme oceňuje veřejně prospěšné projekty neziskových organizací v celé republice od roku 2016. V aktuálním kole grantového programu Tesco obdrželo 475 projektových žádostí, do zákaznického hlasování postoupilo 210. Vítězné organizace v 70 regionech získají 45 000 Kč na uskutečnění svých projektů.

O konečném pořadí budou rozhodovat zákazníci Tesco do 6. srpna 2023 pomocí žetonů, které získají za každý nákup. Hlasovací žeton mohou vhodit do hlasovacích boxů za pokladnami a podpořit tak místní projekt, který je jim nejbližší. V každé prodejně se utkají o přízeň zákazníků vždy tři.

Výsledky budou vyhlášeny nejpozději do 21. srpna 2023.

V OD Tesco Prostějov můžete hlasovat pro následující projekty:

1.   Zaplacení domácí asistenční péče pro Miloše Martina

Díky Vám pomůžeme těžce postiženému Milošovi Martinovi zaplatit domácí asistenční péči. Milošova největší noční můra je, že by musel zpátky do ústavu. Rodiče se o něj nepřetržitě starají a on jim chce dopřát chvíli odpočinku, protože na tom též nejsou zdravotně dobře. Martin trpí roztroušenou sklerózou v pokročilém stádiu, která ho již upoutala na vozík. Je zcela závislý na pomoci druhé osoby. Oběma pánům chceme dopřát život ve svých domovech, ale zvládnou to jen s pomocí pečovatelek, které jim pomáháme platit. DĚKUJEME VÁM za vhození žetonku a přejeme krásný den:) www.pecovatel.cz

2.  Zahájení specializovaných muziko-klaunských návštěv na oddělení NIP Dětské nemocnice Olomouc

Zdravotní klauni chtějí pomoci specializovanému oddělení NIP Dětské kliniky nemocnice Olomouc, které jako jedno ze dvou takto specializovaných oddělení v ČR pečuje o děti svádějící boj o život. Vyhrají ho, nebo ho prohrají, nebo zůstanou po zbytek života připoutané na lůžku? Zdravotní klauni věří v sílu radosti, smíchu a hudby. A také v to, že možnost zahájit pravidelné návštěvy na tomto oddělení posílí chuť těchto dětí žít, podpoří jejich snahu o uzdravení a s tím související odpojení od medicínských přístrojů, které teď o ně pečují namísto rodičů.

3.  Dětský domov a Školní jídelna Prostějov "Kdo si hraje, nezlobí“

Dětský domov Prostějov se snaží o zapojení našich dětí a mládeže do široké společnosti. K tomuto vytváříme prostor ve formě sportovních oddílů a zájmových útvarů jak v DD, tak hlavně mimo zařízení, které mají děti a mládež možnost navštěvovat. Zde děti navazují přátelské vztahy a tím se více začleňují do většinové společnosti. Dokáží smysluplně trávit svůj volný čas a tímto si rozšiřovat svoje vědomosti a dovednosti správným způsobem. Nejsou pouze izolovány v branách areálu dětského domova, ale vidí, jak by mohl vypadat jejich život po ukončení pobytu. Je to velice důležitá oblast. (ber)

Poslat nový komentář