Začala sezóna cuket. Dejte si špagety

Začala sezóna cuket. Dejte si špagety
Ilustrační foto mycookingdiary.cz

Jak říkáme u nás doma, začala doba cuketová. Vyznačuje se otázkou, kterou slýcháme skoro denně – Nechceš cuketu? Chci, protože ji využiji do buchet, zelí, placek, či jako zahušťovalo. A před časem jsem objevila i špagety, jednoduché a rychlé letní jídlo.

Potřebujeme 1 cuketu, špetku soli, olej, česnek, cherry rajčata, hrst čerstvých bylinek, bazalkové pesto, olivy dle chuti, parmezán na posypání.

Cuketu omyjte a pomocí spiralizéru z ní vytvořte úzké špagety (pokud nemáte spiralizér, dá se cuketa nakrájet nožem na velmi tenké proužky, ale tuto možnost nedoporučujeme, protože je zdlouhavá, a hlavně nikdy nebudete mít tak tenké provázky jako ze spiralizéru). Lehce osolte. Na pánev dejte olej a orestujte stroužky česneku (podle chuti). Přidejte rajčátka a na konec bylinky. Do pánve se zeleninou vložte cuketové špagety a nechte je prohřát.

Na talíř naservírujte špagety se zeleninou a zakápněte bazalkovým pestem. Podle chuti přidejte olivy a na závěr zasypte parmezánem. (ber)

Poslat nový komentář