Metro70 nabízí nové plátno, projektor i defibrilátor

Metro70 nabízí nové plátno, projektor i defibrilátor
foto Magistrát města Prostějova

Upgrade zařízení – to je stav, ve kterém se v současnosti kino nachází.

„Novinky, které můžeme zmínit, je nové plátno, zbrusu nový laserový projektor a probíhající redigitalizace. Prostě modernizace se vším všudy,“ usmívá se náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Do kina se investují nemalé částky a diváci by to měli na návštěvě zařízení zcela jistě poznat.

„Prostějovské kino si modernizaci zaslouží. V poslední době, rozumíme před nástupem nákazy Covid -19, se návštěvnost zvedala, nabídka akcí zde byla pestrá, a to nám dělá skutečně radost. Již nějaký čas hovoříme a provádíme modernizaci a to, jak směrem k divákům, tak na konto jeho technického vybavení,“ dodává náměstkyně Sokolová. Jen letos se investovalo 6.3 milionu korun.

Co bude za tuto částku pořízeno, kam finance poputují a co je pro diváky připraveno? Informuje ředitelka kina Barbora Kucsa Prágerová. „Ze starého nízkokapacitního bufetu vznikla kinokavárna. Tu si lidé již z jara mohli vyzkoušet. Je rozdělena na dvě části, kdy variabilní sál při občerstvení nabízí také možnost zatemnění a promítání. Dalším letošním počinem je sama redigitalizace kina – pořídili jsme, a to je velký technologický posun, laserový projektor a nové promítací plátno, pro případnou zdravotní pomoc je nově připraven defibrilátor.“

Kino Metro již dnes patří svým vybavením mezi nejmodernější zařízení v zemi. Cinema technologie stárnou velice rychle, a po 10 letech je čas na obnovu – to je i případ zdejšího zařízení.

„Musím říci, že jsme v zemi teprve šesté kino s takto novým zařízením s RGB laserem, což byla nejvyšší investiční položka. No a takové doplnění - také 3D brýle se technologicky posunuly dopředu, již se nemusí umývat, jako dříve – lidé si je jednou pořídí a žádnou údržbu již provádět nemusí,“ informuje dál ředitelka s tím, že diváci jistě ocení nový obraz i zvuk promítaného filmu.

Dalším posunem, který čeká Kino Metro v příštím roce, bude kompletní revitalizace sociálního zařízení. S ní již počítá nový rozpočet města Prostějova. (red)

Poslat nový komentář