Jaký motiv zvolit na vánoční vratné kelímky? Budou inspirací naše děti?!

Jaký motiv zvolit na vánoční vratné kelímky? Budou inspirací naše děti?!
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

Přestože jsou Vánoce ještě poměrně daleko, chtěli bychom i v našem městě vyzkoušet po vzoru jiných měst na vánočních trzích vratné kelímky.

„Dlouhodobě jsme řešili problém, jak snížit množství nápojových kelímků, které končí v odpadkových koších. Zkoušeli jsme papírové kelímky, které jsou k životnímu prostředí šetrnější, nicméně ani toto nebyla ideální cesta,“ vysvětluje 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

„Abychom s tímto naším nápadem seznámili i širší veřejnost a pro nápad je nadchli, vyhlašujeme výtvarnou soutěž pro děti z prostějovských základních i mateřských škol a studenty středních škol na vytvoření vánočního motivu aplikovatelného na kelímky. Návrh musí být jednoduchý, může být hravý a pestrý. Měl by být aplikovatelný na celou plochu vratných kelímků o obsahu 0,25 litru, a to v celobarevném provedení,“ uvedla Sokolová.

Použití vratných kelímků, které budou zálohované, nejenže sníží objem odpadu, ale kelímky mohou také sloužit jako propagační materiál města, který by si mohli občané a návštěvníci města zakoupit také v Turistickém informačním centru. „Tato novinka by se mohla osvědčit i v našem městě a sama se hlavně těším, jaké výtvarné návrhy nám děti pošlou,“ dodala Milada Sokolová.

 Zavedení vratných kelímků na trzích by mělo přinést pro naše město řadu benefitů. Jedním z nich je úspora za úklidové práce, protože použití kelímků pro vícenásobné použití sníží frekvenci vývozu odpadu, ale zejména přinese tato novinka jasnou zprávu veřejnosti, že se také naše město profiluje jako ekologicky jednající aktér. (red)

Poslat nový komentář