Bytový dům v ulici Kravařova 3 bude mít nového majitele

Bytový dům v ulici Kravařova 3 bude mít nového majitele
ilustrační foto mapy google.cz

Rada města Prostějova schválila a zastupitelům doporučila prodat bytový dům v ulici Kravařova č. 3. Pokud záměr Zastupitelstvo města Prostějova schválí, bude mít budova z roku 1910 nového majitele. Za 2,82 milionu.

„Jak jsme již veřejnost informovali, jde o dvoupodlažní, nepodsklepený trakt se sedlovou střechou. V roce 2000 byla kompletně vyměněna střešní krytina včetně krovu. Budova je napojena na vodovodní řád a nachází se v památkové zóně,“ připomněl náměstek primátorky Jiří Pospíšil. Záměr prodeje se vyhlašuje podruhé, protože v mezidobí město obdrželo další dvě žádosti o odkup domu.

„Je tedy třeba při prodeji postupovat jinak, než když je pouze jeden zájemce a to dle Směrnice, kterou se upravuje systém aplikace kaucí při prodeji majetku Statutárního města Prostějova. To vyžadovalo úpravu podmínek a nutnost vyhlásit nový obecný záměr prodeje.

Dle zpracovaného znaleckého posudku byla cena obvyklá znalcem stanovena ve výši 2,6 milionu korun,“ vysvětlil Pospíšil. Rada města Prostějova tedy v listopadu znovu vyhlásila záměr prodeje. Zájemci mohli podat nabídky do 30.12.2016.

„Ve stanoveném termínu byla přijata pouze jedna nabídka, která nabídla kupní cenu ve výši 2,82 milionu korun. Požadovaná kauce ve výši 260 tisíc již byla zaplacena,“ doplnil náměstek. (red)

 

Poslat nový komentář