Třídenní keltský svátek skončil. Jeho poselství ale zní dál

Třídenní keltský svátek skončil. Jeho poselství ale zní dál
Foto Zdeněk Vystavěl

Od čtvrtka do soboty se kempem Žralok nesly tóny staré kultury. Keltové sem v zastoupení umělců z dvanácti zemí světa přijeli oslavit dvacáté narozeniny Keltské noci.  Podpořili je příznivci z celé Evropy, aby tím festivalu definitivně přiklepli mezinárodní statut. Spokojeni byli nejen oni, ale také pořadatelé.

„Jsme tu už od středy, odjíždět budeme v neděli večer. Užili jsme si to neskutečně, lidi, tanec, boje, prostě všechno. Příští rok určitě dojedeme zase, ale bude nás podstatně víc, ne šest jako letos,“ smála se Barča, která s kamarády dorazila z Plzně.

Své nadšení z festivalu prezentovali také účinkující, třeba pražská kapela Vintage Wine. „Každý rok odsud odjíždíme starší. Tedy oficiálně jeden z nás, protože slaví narozeniny, ale my jsme solidární, takže slavíme s ním,“ smál se frontman Petr Polák.

„Vše klapalo jak dobře namazaný stroj. Jsme velice rádi, že se festival povedl. Chci i touto cestou poděkovat všem, kdo se na tom jakýmkoli způsobem podíleli. Díky patří samozřejmě sponzorům, bez kterých by tohle všechno nebylo možné,“ doplnil za pořadatele duchovní otec Keltské noci Tom Somr. (ber)

Poslat nový komentář