O budoucnosti Letní Flory Olomouc stále není rozhodnuto

O budoucnosti Letní Flory Olomouc stále není rozhodnuto
Ilustrační foto ber

Vedení Výstaviště Flora Olomouc zatím nerozhodlo, zda zorganizuje letní etapu mezinárodní výstavy květin Flora, nebo ji pro letošek neuspořádá. Kvůli epidemii nového typu koronaviru musela být už v dubnu zrušena jarní část této přehlídky květin. Organizátoři nyní čekají na vyjádření úřadů, zda na sklonku léta už bude možné uspořádat větší výstavnické akce.

Výstaviště Flora už má podle mluvčí Kristýny Buchtové představu, jak by letní etapa výstavy květin měla v druhé polovině srpna tematicky vypadat. Do organizace se ale kvůli nejasné situaci zatím nepustilo. „Doufáme, že se v červnu rozhodne,“ uvedla Buchtová, podle které by poté výstaviště letní Floru dokázalo zorganizovat. „Byla by to náročná práce, ale ještě pořád by se to dalo zvládnout,“ podotkla.

Kvůli pandemii koronaviru byla poprvé za 60 let existence zrušena jarní etapa největší a nejstarší tuzemské květinové výstavy Flora Olomouc, která měla být na stejnojmenném výstavišti uspořádána v závěru dubna. V areálu jsou nyní organizovány pouze farmářské a zahradnické trhy. (ber)

 

Poslat nový komentář