Hody v Národním domě ozdobí pohádka, módní přehlídka, koncert i květiny

Hody v Národním domě ozdobí pohádka, módní přehlídka, koncert i květiny
ilustrační foto Josef Franc

 

Dveře dokořán bude mít již tradičně o hodové neděli Národní dům v Prostějově. Pořadatelé z městského divadla připravili pro návštěvníky pohádkové představení, komentovanou prohlídku, módní přehlídku a koncert místních pěveckých sborů. Národní dům opět provoní květiny končícího léta. 

„Za pohádkou letos děti a jejich doprovod stejně jako vloni pozveme do krásně tajemného prostoru na jevišti za oponou, kde má představení působivé kouzlo,“ pozvala ředitelka Městského divadla v Prostějově Jana Maršálková nejmenší publikum na Pošťáckou pohádku, kterou nastudovalo Divadlo Hanácké obce. Představení začne v 10.30 hodin a vchází se hlavním vchodem do divadla.

Součástí programu bude již tradičně komentovaná prohlídka secesního skvostu, která začne ve vestibulu divadla ve 13 hodin. Účastníci budou mít příležitost nahlédnout i do zákulisí, které je veřejnosti jinak nepřístupné.

V 15 hodin je ve zkušebně pěveckých sborů na programu společný koncert Vlastimily a Orlice.

V 16 hodin pořádá v přednáškovém sále Okrašlovací spolek Jiřinkové odpoledne Jarmily Pospíšilové. Součástí programu je módní přehlídka svatebního salonu Marylin.

Květinářství Bouzov vyzdobí nádhernými vazbami divadelní část Národního domu, o květinovou dekoraci spolkové části se postará Okrašlovací spolek.

Zážitky z návštěvy Národního domu, který je národní kulturní památkou, lze završit v kavárně, kde bude podávána hodová káva s koláčky.

(eze) 

Poslat nový komentář