Víme první: hokej zřejmě povede majitel Olpranu Jaroslav Luňák z Olomouce

Víme první: hokej zřejmě povede majitel Olpranu Jaroslav Luňák z Olomouce

 

Když jsme vás dnes informovali o prvních novinkách týkajících se prostějovského hokeje, ještě jsme netušili, že již večer budeme moci jako první informovat o zásadní změně v čele Jestřábů. Právě ale vybuchla opravdová informační bomba a PvNovinky jsou první médium ve městě, které vám může představit nové vedení Jestřábů.

V čele A-týmu dospělých končí Michal Tomiga, který se po třech letech "šéfování" celému klubu částečně stahuje a bude nadále působit pouze v čele mládežnických družstev. To už ale bylo známé. 

 

Nový boss z Olomouce 

Opravdovou novinkou je ovšem to, že v čele hlavního týmu Jestřábů bude pravděpodobně nově stát podnikatel z Olomouce dr. Jaroslav Luňák, který stojí jako jednatel a majitel v čele firmy OLPRAN. Firma Olpran patří již více jak 20 let k předním výrobcům a prodejcům jízdních kol v České a Slovenské republice. Jestřábi by díky Luňákovu vstupu mohli v mnoha ohledech posílit. 

 

Za překvapivým tahem v čele Jestřábů stojí podle informací PvN zejména aktivita prostějovského podnikatele Bořka Nagyho, který kontakt mezi Luňákem a prostějovským klubem zprostředkoval. Podle dostupných informací by měl právě Bořek Nagy být dalším člověkem, který pravděpodobně posílí vedení Jestřábů. Bořek Nagy již v minulosti v prostějovském klubu působil, když vykonával funkci generálního manažera.

 

Podle dosavadního šéfa prostějovského hokeje Michala Tomigy je vstup nového partnera jednou z variant, jak zatraktivnit pro diváky prostějovský hokej. "Tři roky jsme hráli stále na špici II.ligy  a hráli jsme s vlastními odchovanci, ale přesto jsme stále hráli  se stejnými soupeři, proti stejným hráčům atd. Proto jsem uvažoval, jak zatraktivnit divákům hokej. Bylo několik variant. Přejít hrát do skupiny střed, vyměnit hráčský kádr, nebo trenéra. Ve všech případech se vždy musela zvažovat ekonomická podpora klubu z regionu a podpora od města a oproti tomu ekonomická náročnost dojíždění, platy hráčů a trenéra. Dostali jsme několik nabídek od jiných subjektů, ale nakonec jsme vybrali variantu spolupráce s panem Luňákem," vysvětlil Tomiga pro PvN.

Poslat nový komentář