V listopadu zahajuje Týden vědy a techniky

V listopadu zahajuje Týden vědy a techniky
ilustrační foto plakát

Vstupte za hranice známého! V pořadí již 16. ročník vědeckého festivalu Týden vědy a techniky AV ČR zaplaví od 1. do 13. listopadu celou republiku. 

Záplava vědeckých programů zasáhne mimo jiné také Olomoucký kraj, kde budou probíhat přednášky, výstavy, ale i dny otevřených dveří ústavů Akademie věd ČR. Uskuteční se i v Prostějově.

„Po celý druhý festivalový týden návštěvníci mohou zavítat do prostějovské hvězdárny, kde se mohou těšit na bohatý program. Kromě pozorování hvězdné oblohy a Slunce jsou pro zájemce připraveny zajímavé přednášky nebo den otevřených dveří. Nechybí ani program pro děti. Například 13. listopadu je pro ně připravena soutěž doprovázená povídáním o prvních kosmonautech," uvedla Denisa Žežulková z produkce Střediska společných činností AV ČR. Jak doplnila, na některé akce je třeba zarezervovat si místo. Učinit tak můžete přes formulář na webových stránkách festivalu www.tydenvedy.cz, kde se také dozvíte veškeré informace o festivalu a najdete zde jeho kompletní program. Vstup na veškeré akce je zdarma. (red)

Poslat nový komentář