Dočkají se prostějovští atleti slušného zázemí?

Dočkají se prostějovští atleti slušného zázemí?
ilustrační foto

Sportovní klub Prostějov požádal vedení města o podporu při řešení rozvoje atletiky jako sportu, kterému se věnují nejen dospělí, ale i dorost a žactvo. Atletický klub sice může využívat současný atletický areál u RG a ZŠ ve Studentské ulici, který je v majetku města, dlouhodobě však řeší chybějící zázemí.

Nyní se naskytla Atletickému klubu možnost získat nemovitost v blízkosti sportovního areálu, kde by mohlo tolik potřebné zázemí vzniknout. 

„Mohli bychom zde mít nejen sociální zařízení a šatny, ale i malou klubovnu, kancelář a případně i posilovnu. Zatím nechceme nic předjímat, jde o obchod. Chybějící zázemí pro atlety je dlouhodobým problémem a při jeho řešení se nechceme spoléhat jen na město. Od města jsme však potřebovali příslib, že bude náš záměr podporovat,“ vysvětlil předseda SK Prostějov Boris Vystavěl. 

„Informaci atletického klubu jsme ve vedení probrali a budeme se jí určitě dál zabývat. Snažíme se podporovat všechny aktivity sportovních oddílů, kde vychovávají mládež a nabízejí smysluplné využití volného času,“ uvedla místostarostka Ivana Hemerková. Je však již několikaletým trendem, že město méně populárním sportům stále víc ukusuje z koláče finanční podpory. Kdyby nebylo dobrovolných nadšenců, kteří se zdarma v osobním volnu věnují mládeži, pak by možná v Prostějově zanikl veškerý organizovaný sport pro děti a dorost.      

(jap)

Poslat nový komentář