Prostějovskou nemocnici čekají rozsáhlé opravy

Prostějovskou nemocnici čekají rozsáhlé opravy
ilustrační foto

Rada Olomouckého kraje odsouhlasila na svém posledním jednání finanční injekci ve výši 4 miliony korun na rekonstrukci Nemocnice Prostějov. Ještě v letošním roce by mělo být opraveno oddělení urgentního příjmu a další oddělení. 

Přes 4 miliony korun ze svého rozpočtu uvolní Olomoucký kraj na rekonstrukci oddělení dialýzy, urgentního příjmu, operačního a vyšetřovacího bloku a oddělení lůžkové gynekologie v nemocnici v Prostějově. Dohodli se na tom krajští radní na včerejším jednání. Stavební práce budou v nemocnici zahájeny již v srpnu letošního roku. Rekonstrukce nemocničních prostor bude ukončena nejpozději do 15. října.

„Se správcem prostějovské nemocnice jsme se domluvili, že stavební práce budou prováděny za provozu po dílčích úsecích. Chceme tak omezit zatížení pro pacienty,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Michael Fischer. „Během června budeme hledat dodavatele stavebních úprav. Předpokládáme, že smlouvu s dodavatelem podepíšeme v první polovině srpna, tak abychom harmonogram naplánovaných prací splnili,“ dodal.

„Prostějovská nemocnice po schválení rady kraje vypsala výběrové řízení na dodavatele těchto služeb. Celkový rozsah rekonstrukcí, včetně konečné částky, bude znám až po ukončení výběrového řízení a výběru dodavatele,“ informovala tisková mluvčí skupiny Agel Hana Szotkowská.    

(jap)

Poslat nový komentář