Dnes opět něco zdravého a skvělého s Terezou

Dnes opět něco zdravého a skvělého s Terezou
ilustrační foto

Zdravím opět po dvou týdnech. Minule jsem vám představila můj oblíbený sladký recept na léto z celozrnné mouky a dnes bych celozrnnou mouku chtěla použít ještě jednou. Používám ji ve svém vaření ráda, protože je výživnější a protože jídlu dodá výraznější chuť. Dnes ale nebudeme péct. Dnes si připravíme celozrnné tortilly s vepřovým masem a salsou z avokáda. Přeji vám dobrou chuť.

Doba přípravy: 60 - 70min

 

Tortilly

2 hrnky celozrnné mouky (nebo hrubé) + na pomoučení, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 3/4 hrnku vody, 8 stroužků česneku

1. Prosejte mouku se solí, přidejte olivový olej a postupně vodu a hněťte, dokud nevznikne pevné, trošku tahavé těsto. Rozdělte na 8 kousků a nechte asi 10minut odpočinout při pokojové teplotě.

2. Do každého kousku přidejte nastrouhaný stroužek česneku. Válečkem rozválejte každý kousek do tvaru tortilly. Rozehřejte nepřilnavou pánev a nasucho z každé strany minutu - dvě těsto opečte.

Guacamole (salsa z avokáda)

1 avokádo, 1/2 ks cibule, 1 rajče, 2 lžičky citronové šťávy, 2 stroužky česneku, sůl, pepř

1. Rozmixujte avokádo tyčovým mixérem (nebo jednoduše vidličkou), přidejte na velmi jemno nakrájenou cibuli, rajčata, strouhaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř. Dejte vychladit do ledničky.

Maso

350g vepřové krkovice s kostí - cca 2 steaky (nebo jiného masa, ale je lepší trošku tučnější kvůli šťavnatosti), sůl, pepř, 1 lžička červené papriky,  1 lžička kari, 1 lžíce olivového oleje

1. Steaky osolte, opepřete a okořeňte a na olivovém oleji orestujte, z každé strany tak 6 – 7minut tak, že budou dostatečně propečené, ale stále šťavnaté. Potom nakrájejte na kousky a připravte k přípravě na tortilly.

Další suroviny

8 lžic smetany, lístky libovolného salátu, 1/4 cibule, na jemno nakrájené, strouhaný sýr

1. Na tortillu postupně dejte smetanu, guacamole, maso, malinko nasekané cibule, salát a trošku strouhaného sýra. Zabalte a můžete podávat. Dobrou chuť. :)

Tereza Sehnalová

 

 

 

 

 

Poslat nový komentář