Dnes si dáme s Terezkou zase něco sladkého

Dnes si dáme s Terezkou zase něco sladkého
ilustrační foto
Další fotky: 
Dnes si dáme s Terezkou zase něco sladkého
Dnes si dáme s Terezkou zase něco sladkého

Jsem velký milovník tvarohu. Opravdu, kdykoliv se naskytne příležitost, ráda ho přidávám do všeho možného. Tvaroh nejen výborně chutná téměř v jakékoliv podobě, ale taky je zdravý, výživný a bohatý na bílkoviny a vápník. A tento recept na tvarohový koláč s broskvemi je ho plný až až.

Tvarohový koláč s broskvemi

Na jeden 20 cm skleněný pekáček nebo 20 cm otevírací formu, doba přípravy: cca 30min, doba pečení: 60min, doba chlazení: 3hodiny+

Ingredience

1 hrnek polohrubé mouky, ¼ hrnku moučkového cukru, 100 g másla, 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva

Na náplň

500 g měkkého tvarohu (lepší je v kostce), 1 kelímek zakysané smetany, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 lžička vanilkového extraktu, 200 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek (nejlepší je ten s pravou vanilkou), 150g broskví (můžou být z konzervy, odkapané)

Předehřejte si troubu na 180 C. Skleněný pekáč nebo dortovou otvírací formu si vymažte máslem. Z cukru, mouky, másla a prášku na pečení si vypracujte těsto. Asi 3 čtvrtiny rozprostřete na dno pekáče/formy a po jeho stranách a zbylou čtvrtinu odložte.

Smíchejte tvaroh s mlékem, zakysanou smetanou, s cukrem, pudingem a vanilkovým extraktem. Polovinu tvarohové směsi přelijte na těsto, poklaďte plátky broskví a zalijte druhou polovinou tvarohu.

Vrch posypte zbylým rozdrobeným těstem a dejte do trouby na hodinu. Poté nechte koláč kompletně vychládnout. Koláč se hodí jako sladká snídaně, jen tak k čaji či kávě a nebo jako sladká tečka po večeři. Dobrou chuť.

Tereza Sehnalová

http://terez-theactualme.blogspot.no/

 

 

Poslat nový komentář