Limetkové muffiny s mákem a bílou čokoládou

Limetkové muffiny s mákem a bílou čokoládou
ilustrační foto

Terezka Sehnalová si na dnešní, trochu pošmournou neděli, připravila skvělý moučník. Příprava asi šestnácti muffinů vám zabere 15 - 20 minut, péct se budou tak 18 až 20 minut. Zkuste, jsou výtečné.

 

Potřebovat budeme:140 gramů cukru, 280 gramů hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1/3 lžičky jedlé sody, špetka soli, 110 ggarmů rozpuštěného másla, 2 vejce, 250 gramů tvarohu (pokud máte, tak vanilkového), 1 lžička vanilkového extraktu, šťáva z půl limetky i s dužinou, 30 gramů bílé čokolády a 2 lžíce nemletého máku. Na limetkovou polevu: 75 gramů moučkového cukru a šťávu z půl limetky

postup

1. Předehřejte si troubu na 200 °C. Dejte si rozpustit máslo a stáhněte z plotny, aby nebylo úplně horké.V míse promíchejte cukr s prosátou moukou a práškem do pečiva, jedlou sodou a solí.

2. V jiné, menší misce smíchejte dohromady tvaroh, vajíčka, extrakt, šťávu i s dužinou a máslo, dokud se všechny ingredience nespojí dohromady.

3. Tekutou směs přelijte k suché a promíchejte, ale jen lehce. Přidejte na kousky nakrájenou čokoládu a mák a opět jen lehce vmíchejte. Naplňte košíčky do cca 3/4 a dejte péct na zhruba 18 až 20minut, dokud povrch muffinů lehce nezhnědne.

4. Limetkovou polevu připravíte smícháním prosátého moučkového cukru s limetkovou šťávou. Můžete přidat kousek vanilkového lusku. Počkejte, dokud muffiny úplně nevyhladnou a pokapejte je touto polevou. Můžete podávat. Dobrou chuť :).

 

Poslat nový komentář