Dnes vaří Terezka panenku s kuskusem

Dnes vaří Terezka panenku s kuskusem
ilustrační foto
Další fotky: 
Dnes vaří Terezka panenku s kuskusem
Dnes vaří Terezka panenku s kuskusem

Dobré masíčko a zdravý kuskus. Zajímavý recept, který stojí za vyzkoušení, co říkáte? Zvlášť, když vám příprava zabere je nějakých 25 - 30 minut.

Na čtyři porce potřebujete 500 gramů vepřové panenky, sůl, pepř, chilli, italské koření (pepř, paprika, cibule, oregáno, česnek a bazalka), 4 lžíce oleje.

1. Nejdřív maso zbavte případného přebytečného tuku. Potom vepřovou panenku, celou jak je, pořádně obalte ve všem koření. Rozpalte pánev ( nejlépe grilovací) s olejem a po obou stranách prudce osmahněte - asi 2 minuty. Potom maso nakrájejte na plátky a z každé strany restujte další 1 - 2 minuty tak, aby maso bylo zatáhlé, ale stále šťavnaté a měkké. A podávejte.

Kuskus - s mozarellou

Potřebujete 250 gramů kuskusu, 1 lžička soli, 1 lžíce oleje, italské koření (stejné jako u masa), sušené bylinky, 1 červená paprika, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, 120g mozarelly, 300 mililitrů vody

1. Kuskus si v misce promíchejte s olejem. Dejte vařit vodu se solí a v momentě, kdy začne vařit, do ní nasypte kuskus, přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte 2 minuty. Potom stáhněte z plotny a nechte pod pokličkou 5 - 10min dojít. Mezitím si nakrájejte mozarellu, rajčata a papriku na kousky a nastrouhejte česnek. Všechny ingrediencie včetně koření přimíchejte do kuskusu a podávejte. Samozřejmě s tou panenkou.

Dobrou chuť vám přeje Tereza Sehnalová

 

Poslat nový komentář