Dnešní recept vám bude určitě chutnat

Dnešní recept vám bude určitě chutnat
ilustrační foto
Další fotky: 
Dnešní recept vám bude určitě chutnat

Dnes si pro nás Terezka Sehnalová připravila obzvlášť skvělý recept. Vyzkoušejte její domácí gnocchi se špenátem a slaninou. Příprava asi pěti porcí nám bude trvat zhruba 90 minut.

Gnocchi - 4 střední brambory (cca 500g), 1 žloutek, sůl, 150g hladké mouky, 1/2 lžíce olivového oleje

1. Brambory pořádně umyjte a v celku, se slupkou, je dejte vařit do vroucí osolené vody. Zabere to asi půl hodiny.

2. Slijte vodu a počkejte pár minut, než brambory trochu trochu vychladnou. Potom je oloupejte, nakrájejte na kousky, přidejte půl lžíce oleje a žloutek a udělejte z nich bramborovou kaši, čím míň hrudek, tím lépe.

3. Mouku smíchejte se solí a přidejte ke kaši. Rukou hněťte dokud nevznikne těsto. To potom rozdělte na kousky, ty vyválejte na válečky a z nich vykrajujte noky. Ve vroucí osolené vodě postupně vařte noky dokud nevyplavou na povrch.

TIP: Je několik způsobů, jak se gnocchi dají tvarovat. Protože jsem nechtěla nijak zvlášť experimentovat, tak jsem zvolila jednoduchý způsob, když jsem noky prostě jen ukrojila a potom nožem udělala tři čárky. Napadlo mě to v té rychlosti při vaření noků a určitě to není ta nejsofistikovanější způsob. Ale pro začátečníka je to v pohodě :) (Jinak je internet určitě plný zajímavých tipů a triků :))

Omáčka - 200g slaniny, 200g žampionů, 4 stroužky česneku, 70g čerstvého špenátu, 2 lžíce zakysané smetany, 30g sýru typu cammembert, pepř, chilli, sůl, pecorino/parmezán na posypaní

1. Na rozpálené pánvici orestujte slaninu. Část tuku můžete slít. Přidejte žampiony a dva nakrájené stroužky česneku. Až žampiony zmenší svůj objem, přidejte špenát, pepř a chili. Až se spaří i špenát (trvá to jen chviličku), přidejte smetanu, zbytek česneku a cammembert. Promíchejte, přidejte gnocchi, znovu promíchejte a potom už jen dejte na talíř a posypte sýrem. Dobrou chuť. :)

Tereza Sehnalová

 

Poslat nový komentář