Dotek Vánoc ve Smržicích zahájí období adventu

Dotek Vánoc ve Smržicích zahájí období adventu
ilustrační foto
Další fotky: 
Dotek Vánoc ve Smržicích zahájí období adventu

Barokní fara ve Smržicích se i letos oblékne do svátečního předvánočního hávu. Prodejní výstava se zde letos bude odehrávat ve společné režii Zahradnického centra Marciánová z Kostelce na Hané a Obecního úřadu Smržice pod názvem Dotek Vánoc.

 

Jednou z největších předvánočních akcí na Prostějovsku bude prodejní výstava spojená s pestrým programem ve Smržicích na místní historické faře. V jedinečném barokním prostředí zavoní jehličí a prozáří je hořící svíce. Návštěvníci budou mít možnost navštívit hned dvě adventní výstavy, nakoupit si dekorace a ozdoby a inspirovat se u zkušených floristů.

Několikadenní přehlídku zahájí ve středu 23. listopadu přehlídka Zahradnického centra Marciánová z Kostelce na Hané. Prodejní výstava bude otevřená až do soboty 26. listopadu od 9 do 19 hodin a každý den bude od 17 hodin připraven zajímavý program s vánoční tématikou. Vystoupí děti ZŠ Smržice, budou připraveny dílny s výrobou adventních věnců a v pátek se slavnostně rozsvítí vánoční strom před obecním úřadem. Sobota bude vyhrazena dětem, celé odpoledne bude pro ně připraven program. Výstavu zakončí večerní degustace vín.

Neděle 27. listopadu je již vyhrazena tradiční vánoční výstavě pořádané Obcí Smržice. Vánoční dekorace, adventní věnce, svícny a tradiční ozdoby a aranžmá z přírodních materiálů, sušeného ovoce a koření zde bude nabízet řada výrobců z okolí.

„Ve Smržicích je to už několikaletá tradice. Všichni obyvatelé si společně připomenou, že v neděli začíná advent. Už v pátek večer se setkáme pod vánočním stromem, zazpíváme společně se školáky koledy a poprvé rozsvítíme vánoční strom,“ řekla starostka Hana Lebedová. Smržický Dotek Vánoc připomene, že se svátky nezadržitelně blíží, že je čas na nákup dárků, úklid a výzdobu domovů a také čas rozjímání a smíření.                        

(jap) 

Poslat nový komentář