Začala stavba návštěvnického zázemí Kolářových sadů

Začala stavba návštěvnického zázemí Kolářových sadů
foto Magistrát města Prostějova

Kolářovy sady vylepší nové zázemí pro jeho návštěvníky. Jedná se o novou stavbu zahrnující výstavbu hygienického zařízení v podobě sanitárního kontejneru a jeho napojení na kanalizaci, vodu a nízké napětí. Stavbu doplní úprava navazující plochy pro návštěvnické centrum v tomto parku.

„Kolářovy sady už podobné zázemí opravdu potřebovaly. Bude sloužit, jak návštěvníkům sadů, maminkám s dětmi, tak sportujícím ze zdejšího workutového hřiště. Na místě bude také instalována nabíječka pro elektrokola. Těší mě, že stavbu podpořil také Olomoucký kraj,“ uvedla náměstkyně primátora Milada Sokolová, která má oblast životního prostředí na starosti.

Hygienické zařízení tvoří typizovaný zateplený sanitární kontejner. Dispozičně je řešen jako samostatné WC pro ženy, kde bude v předsíni možnost přebalení miminek, a dále samostatné WC pro muže, samostatné WC pro imobilní občany a úklidová místnost. Umístění stavby je situováno do severní okrajové části Kolářových sadů v blízkosti ulice Riegrova.

Stavba byla zahájena v říjnu a bude dokončena v prosinci letošního roku. Zhotovitelem stavby je firma Prostějovská stavební společnost PROSTAS, s.r.o. Investiční akce je realizována za podpory Olomouckého kraje ve výši 405.500 korun. Celkové náklady stavby činí 1,3 milionu korun. (red)

Komentáře

pro narkomany dobrý

Poslat nový komentář