Žádný pacient s koronavirem u nás není, hlásí Nemocnice Prostějov

Žádný pacient s koronavirem u nás není, hlásí Nemocnice Prostějov
ilustrační foto

V Prostějově se první potvrzený případ nakaženého s koronavirem potvrdil 10. března. Zaměstnanec zahraniční firmy byl hospitalizován na infekčním oddělení prostějovské nemocnice. Mluvčí Radka Miloševská v pátek PvNovinkám potvrdila dobrou zprávu. Již týden je nemocnice bez pacientů s touto nákazou.

„Již více než týden není v prostějovské nemocnici hospitalizován žádný pacient s Covid-19, ani na infekčním, ani na ARO oddělení,“ konstatovala Miloševská.

První tři nemocní v Olomouckém kraji si nákazu přivezli ze zahraničí.

„Muž japonské národnosti pobýval v zahraničí na konci února. Po návratu domů, když pocítil příznaky nemoci, zůstal v karanténě. Testy potvrdily koronavirus,“ uvedl k prvnímu nemocnému hejtman Ladislav Okleštěk s tím, že pětapadesátiletý muž žije v Olomouci. Muž byl na služební cestě ve Velké Británii, zpět se vracel přes Mnichov, kde se zdržel. K prvnímu nemocnému hospitalizovanému přibyl v průběhu dvou dnů manželský pár z Litovle, který byl lyžovat v Itálii. Byli v domácí karanténě. Průběh onemocnění u nich byl mírný,“ sdělil hejtman.

V sobotu ráno bylo v Olomouckém kraji evidováno celkem 743 osob nakažených koronavirem. V souvislosti s nákazou zemřelo v kraji 18 osob. (red)

Poslat nový komentář